Ha Jehova Tanúja vagy…

Facebook YouTube

Ha Jehova Tanúja vagy…

Ha Jehova Tanúja vagy, hidd el, nem a személyed ellen van kifogásom. Nem egy hitehagyott vagyok az Őrtorony szervezetből; és természetesen sosem lettem Jehova Tanújaként bemerítkezve. Viszont 17 évesen tanulmányoztam Jehova Tanúival egy pár hónapig, de abbahagytam. Sajnos legalább annyit, ha nem többet használták az Őrtorony magazint, mint a Bibliát; és nem tudták minden kérdésemre a választ. Egyedül a Bibliát akartam tanulmányozni, hiszen az Isten szava.

Jehova tanújaként a Szervezetben tanultál, a Bibliából. Számos összejövetelen vettél részt, és úgy hiszed, Jehova igaz szervezetében vagy. Szintén hiszed, hogy a Háromság démoni tanítás, és a kereszténység egy hitehagyott csoport, amely hamis evangéliumot tanít. Továbbá azt tanultad, hogy a Szervezet Jehova egyedüli, igaz csatornája, amelyen keresztül kijelenti magát az egyházának itt, a földön. Azt tanultad, hogy az „Igazságban” vagy, de attól, hogy hiszel benne, még nem lesz igaz. Talán arra hivatkozol, hogy a hited összhangban van a Bibliával. Mindenesetre, mélyrehatóan tanulmányozod. Nem kétlem, hogy tanulmányozod, de amikor tanulmányozod, akkor azt az Őrtorony vezetésével teszed, és hagyod, hogy az formálja a megértésedet és a gondolkodásodat a Bibliáról, és arról, amit tanít.

Kérlek, vedd szemügyre ezeket az Őrtorony idézeteket, amelyek alátámasztják, amit mondok:

  • „Mindannak, aki szeretné megérteni a Bibliát, nagyra kellene értékelnie, hogy „az Isten szerfölötti sokrétű bölcsessége” csakis Jehova gondolatközlési csatornáján, a hű és értelmes rabszolgán keresztül ismerhető meg.”[1]
  • „A Biblia egy szervezeti könyv és a keresztény gyülekezethez tartozik, mint szervezethez, nem pedig egyénekhez,függetlenül attól, mennyire őszintén hiszik, hogy ők magyarázni tudják a Bibliát.”[2]

Röviden, az irányít, amit az Őrtorony mond, hogy a Biblia mit mond; viszont, ha az Őrtorony Biblia és Traktátus Társulat Jehovától van, akkor…

  • Miért prófétált hamisan?
  • Miért változtatta meg a Biblia fordítását?
  • Miért mondja az Őrtorony, hogy hitehagyottá válsz, ha nélküle olvasod a Bibliát? Lásd az idézeteket.
  • Miért nem engedik, hogy megvizsgáld a saját szervezetedet, és a problémáit?
  • Miért mondja meg neked, hogy mit gondolj, és tegyél?

Leellenőrizted a dokumentumokat az Őrtorony magazinban? Honnan tudod, hogy az Őrtoronynak igaza van? Csak onnan, hogy azt mondja?

Kérlek, ne vedd ezt bántásnak; de amikor egy csoport, Isten prófétájának állítja be magát, de félrefordítja a Bibliát, kiragad verseket a szövegkörnyezetből, hamisan prófétál, és pontatlanul idéz szaktekintélyeket, hogy alátámassza az állítását, akkor a megbízhatósága elveszett. Nem lehet Istentől.

De sosem tudhatod, amíg „meg nem vizsgálsz mindent”. Jehova Tanújaként sajnos csak arra kapsz bátorítást, hogy egyedül azt tanulmányozd, amit az Őrtorony mond. Ez azt jelenti, hogy magadtól nem igazán tudsz a hamis próféciák végére járni. Ehelyett abban kell bíznod, amit a saját hamis próféciáiról mond. Ezen felül, arra utasítanak, hogy ne végy a kezedbe semmiféle „hitehagyott keresztény” irodalmat. Ily módon jóval kevesebb lehetőséged lesz arra, hogy elgondolkozz, ugyanis ez az, amit az Őrtorony nem akar, hogy megessen.

Az Őrtorony folyóirat kérdésekkel, és az azokra megadott válaszokkal tanít. Néha még referenciát is használ a Bibliából (gyakran szövegkörnyezetből kiragadva), hogy alátámassza, amit mond. Az egész jónak tűnik, és jól hangzik a nézőpontodból, de ez egy hamis tanulási módszer. Az Őrtorony megmondja, hogy mit tegyél, és mit gondolj; ha azt mondod, ez nem igaz, és hogy az Őrtorony Jehova földi szervezete, akkor egyszerűen csak azt ismétled, amit az Őrtorony mond.

A Biblia önmagában elégséges, de az Őrtorony tagadja:

„Jehova tanúi közül időről-időre kerülnek ki olyan emberek, akik – mint Sátán régen – egy független, hibakereső hozzáállást tettek magukévá… Azt mondják, elegendő kizárólag a Bibliát olvasni otthon egyedül, vagy akár kis csoportokban. De furcsa mód, az ilyen Biblia olvasások nyomán ugyanazokhoz a hitehagyott tanokhoz térnek vissza, amelyeket a keresztény papság fejtegetett évszázadokkal ezelőtt…”[3]

Melyek a hitehagyott tanítások: Szentháromság? Pokol? Jézus Isten? A vicces az, hogy az Őrtorony szerint, ha csak a Bibliát tanulmányozod, ezekben a dolgokban kezdesz hinni. Lehetséges, hogy – félretéve a válogatott kérdéseket, válaszokat, Szentírás igézeteket, és az Őrtorony tanításait – a Biblia valóban ezeket a „hitehagyott tanokat” tanítja? Ha nem győződsz meg saját magad, hanem elhiszed, amit csak az Őrtorony neked mond, sosem fogod megtudni.

Rá akarod bízni a lelked örökkévalóságát néhány emberre, akik New Yorkban, Brooklynban székelnek, és azt állítják, hogy Jehova földi szervezetét irányítják? Tényleg? Az örökkévalóság hosszú idő, hogy tévedj.

[1]Őrtorony, 1994 október 1-i szám, 8. oldal

[2]Őrtorony, 1967 október 1-i szám, 587. oldal

[3]Őrtorony, 1981 augusztus 15-i szám

A cikk forrása: https://carm.org/read-this-first-jehovahs-witnesses