Ha létezik Isten, hogy engedheti meg a gonosz létét? Hol rejtőzik? Miért nem mutatja meg magát? Ha nem létezik Isten, miért utal rá számos bizonyíték? Mi az a kalám, a finomhangoltság és a leibnizi érv, amivel létét akarják igazolni?
Hogyan egyezteti össze a “tökéletesen jó” Isten létét a gonosz valóságával egy teológus? Mi egy ateista filozófus válasza a teista istenérvekre?

Az óriási érdeklődést kiváltó első vita után, itt a folytatás. Ezúttal nem természettudóssal, hanem egy filozófussal vitatjuk meg Isten létének lehetségességét egy formális, moderált vitaest keretében.

 

HELYSZÍN ÉS IDŐPONT

Időpont: 2019. december 3, kedd, 18:30
Helyszín: MEÖT székház, 1117, Bp., Magyar tudósok körútja 3 (az ELTE Lágymányosi Campusánál)

 

RÉSZTVEVŐK

Szalai Miklós 1984-1990 között járt az ELTE Bölcsészettudományi Karán történelem-filozófia szakra, 2001-ben szerezte meg a „summa cum laude” történelemtudományi, 2002-ben pedig szintén „summa cum laude” a filozófia tudományos fokozatát (PhD). Pályáját a pesti Könyves Kálmán Gimnáziumban kezdte történelem szakos tanárként. Jelenleg az MTA Történettudományi Intézetének tudományos főmunkatársa, de emellett oktató az ELTE Bölcsészettudományi Karán és a Budapesti Corvinus Egyetemen. Többek közt a “Létezik-e Isten? Ateista érvek a mai angolszász filozófiában” c. könyv szerzője.

Nagy Gergely 32 éves, református teológus, lelkipásztor. 2015-ben diplomázott a Sárospataki Református Teológiai Akadémián, ugyanebben az évben szentelték lelkésszé. A Károli Gáspár Református Egyetem doktorandusza. A Kálvinista Apologetika alapítója, rendszeres résztvevője formális vitáknak, kerekasztal-beszélgetéseknek, illetve előadó (római katolicizmus, homoszexualitás, ateizmus, hit- és tudomány kapcsolata stb.). A Rome Scholars and Leaders Network és az Evangelical Theological Society rendes tagja.

A RENDEZVÉNY INGYENES, DE FOGLALD LE FACEBOOKON A HELYED, HOGY BIZTOS LEGYEN HELYED!

Ha értékesnek találod a munkánk és van rá lehetőséged, támogass bennünket Patreonon