Tényleg az ateizmus az egyetlen intellektuálisan tartható álláspont? Vajon leszámolt-e már a tudomány a vallásokkal és végleg eltemette-e Istent? Hol vannak a tudomány, a filozófia és a vallás határai, hol húzódnak a törésvonalak? Milyen bizonyítékok támasztják alá a teista-keresztény hitet? 

Ezek mentén a gondolatok mentén fog egy panelbeszégetés keretén belül vitát folytatni dr. Boldogkői Zsolt molekuláris biológus és Nagy Gergely református teológus, lelkész. A vita moderátora Muchichka László lesz.

HELYSZÍN ÉS IDŐPONT

Időpont: 2020. január 30, csütörtök, 18:30
Helyszín: Golgota Keresztény Gyülekezet (1073, Budapest, Erzsébet krt. 13, a Blaha Lujza térnél)

 

RÉSZTVEVŐK

Boldogkői Zsolt molekuláris biológus, az MTA doktora, a Szegedi Tudományegyetem Orvosi Biológiai Intézetének tanszékvezető egyetemi tanára. Számos jelentős tudományos publikációja mellett 2012 óta elsősorban azzal szerzett magának országos hírnevet, hogy különböző portálokon és nyomtatott sajtóorgánumokban, a médiában és különböző konferenciákon rendszeres ismeretterjesztő tevékenységet folytat az orvostudomány területén fellelhető áltudományos nézetekről.

Nagy Gergely 32 éves, református teológus, lelkipásztor. 2015-ben diplomázott a Sárospataki Református Teológiai Akadémián, ugyanebben az évben szentelték lelkésszé. A Károli Gáspár Református Egyetem doktorandusza. A Kálvinista Apologetika alapítója, rendszeres résztvevője formális vitáknak, kerekasztal-beszélgetéseknek, illetve előadó (római katolicizmus, homoszexualitás, ateizmus, hit- és tudomány kapcsolata stb.). A Rome Scholars and Leaders Network és az Evangelical Theological Society rendes tagja.

A RENDEZVÉNY INGYENES, DE REGISZTRÁCIÓHOZ KÖTÖTT!

Ha értékesnek találod a munkánk és van rá lehetőséged, támogass bennünket Patreonon