ESEMÉNY: Vitaest Jézus létezéséről

Facebook YouTube

ESEMÉNY: Vitaest Jézus létezéséről

Valóban történelmi személy volt a názáreti Jézus, vagy ősi hagyományokból kialakult mitikus személy? Mennyire megbízható források az evangéliumi beszámolók, az Újszövetség többi iratai, valamint a Biblián kívüli források az ő életéről és tanításairól? Mik a bizonyítékok egyik és másik oldalon? Ezeket a kérdéseket vizsgálja és vitatja meg egy moderált vita keretében Nagy Gergely református lelkész, teológus és Waldmann Szabolcs, szerző, műfordító.

A részvétel ingyenes, de a helyszín korlátozott befogadóképessége miatt regisztrációhoz kötött. Az első 120 regisztráló belépését tudjuk biztosítani, de további 50 ember regisztrációját elfogadjuk, őket várólistára helyezzük és ha valaki visszamondja a részvételt, jelezzük feléjük.

Regisztrálni az alábbi linken lehet:

https://docs.google.com/forms/d/1wE8110snlBT-OiLutlCT76KREgGGExpBPb09g0Nx9mU/

Nagy Gergely, 30 éves, református teológus, lelkész. 2015-ben fejezte be a tanulmányait a Sárospataki Református Teológiai Akadémián, a Kálvinista Apologetikai Társaság alapítója. Jelenleg legfőbb kutatott témái a római katolicizmus, iszlám és az ateizmus. A Heidelbergi Káté és a II. Helvét Hitvallás tanításait elfogadja, az Evangelical Theological Society tagja.

Waldmann Szabolcs 39 éves közgazdász, sportoktató, Michael Walden álnéven Sci-Fi író. Szabadidejében középkori, kora-újkori kéziratok, kódexek transzkripcionálásával, fordításával és könyvírassal foglalkozik, valamint kutatja a kereszténység korai történelmét.

Bár az esemény ingyenes, helyszíni adományokat köszönettel elfogadunk.