Érdekes idézetek a Koránból

Facebook YouTube

Érdekes idézetek a Koránból

A Korán az iszlám vallás szent könyve. Úgy hiszik, hogy tökéletes, ihletett és minden tévedéstől mentes. Érdekességképpen kiemelnénk néhány idézetet: gondolnánk, hogy ezek egy tökéletes és tévmentes könyvből származnak?

Nem jó dolog hátulról lépni be a házba.

„Kérdeznek téged a holdsarlókról. Mondd: Ezek bizonyos időszakok jelzői az embereknek, és a zarándoklatra. És nem az a jóság, ha hátulról lépnek be a házba, hanem az a jóság, ha valaki féli Allahot. És lépjetek be a házakba az ajtókon keresztül, és féljétek Allahot, hogy sikeresek lehessetek.” (2:189)

A városok (Sodoma és Gomora) szó szerint felfordultak, fejük tetejére álltak.

„Azt mondták az angyalok: „Lót! Bizony, mi hírnökök vagyunk Uradtól. Nem fognak elérni téged. Kelj hát útra a családoddal az éjszaka egy részében, és ne nézzen vissza senki közületek, kivéve a feleséged. Bizony, ami őket (a népet) sújtani fogja, az fogja sújtani őt is. Bizony, a kijelölt idejük a reggel. És nincs-e közel már a reggel? És amikor eljött a parancsunk, felfordítottuk a várost, és égetett agyagköveket záporoztattunk rá, több rétegben…” (11:81-82)

“És a város legmagasabb részét a legalacsonyabbra döntöttük, és égetett agyagból való köveket záporoztattunk rá.” (15:74)

Egy fiú és kutyája 309 évig aludt egy barlangban.

“És így ébresztettük fel őket, hogy megkérdezhessék egymást. Egy beszélő közülük azt mondta: „Mennyi ideig időztetek?” Azt mondták: „Egy napig időztünk, vagy egy nap egy részéig”. Azt mondták: „Uratok tudja legjobban, hogy meddig időztetek! Küldjétek hát el egyiketeket ezzel az ezüstpénzetekkel a városba, és nézze meg, hogy melyik étel a legtisztább ott, és hozzon nektek ellátást abból, és legyen óvatos! És ne tudjon rólatok senki!”… És a barlangban időztek háromszáz évig, és még kilencet.” (18:19,25)

A nap egy sötét, sáros forrásba nyugszik le.

“Amíg, mikor elérte a Nap lenyugvásának helyét, azt találta, hogy sötét sárral szennyezett forrásba nyugszik le. És talált a közelében egy népet. Azt mondtuk: „Dhuls Qarnain! Vagy büntesd meg őket, vagy bánj velük jósággal!” (18:86)

Jézus már a jászolban fekve is tudott beszélni.

“És rámutatott. Azt mondták: „Hogyan beszélhetnénk azzal, aki bölcsőbéli gyermek?” Azt mondta: „Bizony, én Allah szolgája vagyok! Megadta nekem a könyvet, és prófétává tett.” (19:29-30)

Salamon király megtanulta a madarak beszédét.

“És Salamon volt Dávid örököse. És azt mondta: „Ti emberek! Megtaníttatott nekünk a madarak beszéde, és megadatott nekünk minden. Bizony, ez nyilvánvaló kegy!” (27:16)

A hangyák tudnak beszélni.

“Amíg, mikor a Hangyák Völgyébe értek, egy hangya azt mondta: „Ti hangyák! Menjetek be a lakhelyeitekre, hogy Salamon és a seregei össze ne nyomjanak benneteket, míg észre sem veszik!” (27:18)

Allah hét eget és hét földet teremtett.

“Allah az, Aki hét eget teremtett, és a földből is azokhoz hasonlót. A parancs leereszkedik közöttük, hogy tudjátok, hogy Allah mindenek felett Hatalmas…” (65:12)

A hullócsillagok arra vannak, hogy elűzzék a sátánokat.

“Feldíszítettük a legalsó eget lámpásokkal, és lövedékekké tettük azokat a sátánok ellen. És előkészítattük nekik a perzselő Tűz büntetését.” (67:5)

A lélek a kulcscsonton keresztül hagyja el a testet.

“Nem! Amikor az eléri [a lélek] a kulcscsontot [létében], és azt mondják: „Ki fogja most meggyógyítani?”,
 és biztos benne, hogy ez az elválás [a vég]…” (75:26-28)